Gostilna v osrčju Prlekije s 25-letno tradicijo in številnimi priznanji. Velika ponudba izvrstno pripravljenih jedi in jedi po naročilu, hišne specialitete z obeh bregov reke Mure. Lahko sprejmemo večje skupine tudi do 140 ljudi. Družina Zorko smo znani tudi po odličnih konjih - kasačih, s katerimi uspešno tekmujemo doma in v tujini.

Njihovo ponudbo dobro poznajo gostje iz sosednjih zdravilišč in termalnih kopališč (Banovci, Radenci, Moravci). Pri njih se dobro počutijo ljudje, ki v hrani znajo uživati, saj je obsežna njihova ponudba slow food menijev.

Zorka zlahka najdete ob cesti med Veržejem in Ljutomerom, prve malice začne streči ob devetih zjutraj, zadnje špricerje pred polnočjo, ob nedeljah pa trenira kasače. Telefon: 02 588 82 27.

Zorka je, predvsem zaradi vedno polnega parkirišča in krdela kasačev, ki se preganja po bližnjem pašniku, že zapazilo budno oko izvidnice Konzuma, a za uradni obisk je bilo odločilno mnenje okoličanov, ki jih je Ilovarjev duet tisto soboto povprašal za nasvet. Mnenje? Prej trdno prepričanje. In s čim si je obcestna oštarija, v kateri domači mečejo karte, srkajo špricerje, se krepčajo z malicami in kosili in konec tedna rajajo ob živi muziki, zaslužila tolikšen ugled? Če držijo izsledki - z okusno košto in poštenim vinom. Spričo pretirane obsežnosti jedilnega lista, ki nudi tudi jedi z žara, morsko ribo in pizze, si Ilovarjevi seveda ne domišljamo, da smo prevohljali vse kote Zorkove kuhinje, a kar se tiče poglavitnega, krajevnih specialitet, tu ni dileme. Kljub temu, da ne prihaja iz domače peči, se potrudijo z rženim kruhom, ki je za podlago prvovrstni zaseki, mesu in posebej klobasi iz tünke in katerega se tunka v bučno olje pod sočno govedino v solati, njihov s čebulo zgoščeni bograč je poln mehkih kosov mesa, goveda, svinje in divjačine. S pomočjo kisle juhe Zorkove matere je ata Ilovar odpravil še predzadnji odpor pred drobovino, zaradi tu zaužite, tudi notri hrustljave prosene klobase, bujte repe ter z mero nadevane trinadstropne gibanice pa, sredi Prlekije, zapopadel bistvo tako opevanih, a malokrat dodelanih značilnosti Prekmurja. Pri Zorku kolin hvalabogu ne pogrevajo, temveč moraš na njih počakati, sila netipično za podeželsko oštarijo pa se lahko izkažejo tudi s tako pomembnimi malenkostmi, kot so platneni prtički, ogreti krožniki in nevsiljiva, a strokovno podkovana strežba naslednika, ki zna priporočiti tudi ustrezno vino - Magdičev modri pinot, od katerega se nismo mogli odtrgati vse do deserta. Pravi štab domorodcev, jedcev in kibicerjev, preč od instantnih prehranjevalnic za podjarmljeno ljudstvo ali od cirkusa za jaro gospodo. Bi vseeno ukinili mikrovalovko?